Botox. Genoeg mannen en vrouwen die het gebruiken. Voor nu houd ik het even bij vrouwen die het gebruiken. Wat ik ervan vind? Intrigerend, voornamelijk. Zeker omdat ik het zelf nooit zou doen. Of is dat zo’n dingetje wat je nu zéker weet terwijl er over 10 jaar ook ineens iemand in je loopt te spuiten? En dan heb ik het niet over je man, vriend of scharrel. Tenzij het z’n werk is, natuurlijk. Ik kan me er weinig bij voorstellen. Maar zeg nooit nooit. Het vooruitzicht van rimpels krijgen vind ik niet bepaald aantrekkelijk. Maar om dat gelijk te bestrijden met botox…

Maar is dat wel eerlijk? Ik verf namelijk ook mijn haren. Vroeger omdat ik het gewoon leuk vond een keer wat anders te doen, tegenwoordig omdat ik (nu al ja!) steeds meer grijze haren krijg. Niet zo erg dat je het van een afstandje ziet, maar genoeg om mensen schoorvoetend te laten toegeven dat ik ze dus echt wel heb (die mensen die gelijk zeggen: Ach je bent gek, ik zie helemaal niks, wáár dan??). Nou dáár dus, ja.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand
Misschien is dat het wel. Associeer ik botox meteen met vrouwen die het niet zo subtiel hebben aangepakt en waarvan je het dus wel van een afstandje kunt zien. En dat associeer ik weer met vrouwen die ontevreden/ongelukkig zijn met hun hoofd en/of lichaam. En dat is niet iets waar je jezelf graag mee wilt identificeren, toch? Eigenlijk is het ook gewoon verdrietig. Want 9 van de 10 keer dat ik een artikel tegenkom met een voor- en na foto vind ik de voor foto altijd mooier en vraag ik me af: Zie je dat nu zelf écht niet? Al zien zij waarschijnlijk iets anders in de spiegel dan wat wij zien.


Sowieso, botox gebruiken om die ene fronsrimpel aan te pakken, die enorme kraaienpoot of iets anders waar je zo ontevreden over bent dat je er echt last van blijft houden, doen. En wanneer je in staat bent het op zo’n manier bij te houden dat het er mooi uitziet en het niet overheerst zou ik zeggen: Gewoon doen, gewoon gaan. Just.Go! Maar sla er niet in door, alsjeblieft. Want uiteindelijk heb je steeds meer nodig om het gevoel van tevredenheid vast te houden. En echt tevreden word je waarschijnlijk nooit. Omdat het echte ‘probleem’ niet het uiterlijk is..

Mannen en botox

Wat ik me weleens afvraag, hoe kijken mannen nu eigenlijk naar vrouwen die botox hebben gebruikt? En dan bedoel ik in dit geval vrouwen die moeilijk kunnen ontkennen dat ze het gebruikt hebben. OMDAT. ER. DUS. ZO. GRUWELIJK. VEEL. IS. INGESPOTEN. Ik heb geen idee. Als ik heel eerlijk ben ging ik er altijd standaard vanuit dat mannen dit niet aantrekkelijk vinden. En als dat wel zo was het om een bepaald slag mannen ging, zeg maar. Maar ís dat wel zo? Na het internet te hebben afgestruind en een aantal zeer verschillende mannen hierover gesproken te hebben blijkt wel dat er totaal geen lijn in te trekken is. Hierbij een aantal reacties:

1. ‘Zolang het niet te overduidelijk is, is het goed. Alleen moeten die vrouwen vaak zo overdrijven.’
2. ‘Voel je niks van.’ (Zou het..?)
3. ‘Afgrijselijk.’
4. ‘Als zij zich er oprecht beter door voelt wie ben ik dan.’
5. ‘Geil toch.’
6. ‘Never nooit niet.’

Dus ja, what can i say. Iedereen moet natuurlijk lekker zelf weten wat-ie doet. Ieders keuze! Leven en laten spuiten. Ehh, leven.

botox