'Van schrijven krijg ik geen stijve.’ Zei mijn man een tijdje terug gekscherend vanonder de lakens. Heeft-ie een punt. De lieverd voelt zich enigszins verwaarloosd sinds ik begonnen ben met eLBie.

Het was 07.00 uur in de ochtend en de kids sliepen nog. Vrij zeldzaam, moet ik toegeven. In plaats van op mijn man te duiken koos ik ervoor om achter de laptop te duiken. 'Sorry schat. Maar nu alles in mijn hoofd samenvalt en ik eindelijk een helder doel voor ogen heb wil ik er ook mee aan de slag.' 'Oke schat,' mompelde manlief. Terwijl ik de trap afliep hoorde ik ‘m nog net droogjes zeggen: 
‘Ik vond het leuker toen je nog geen doel had in je leven.’

Just. Go. Already!
Just. Go. Het motto van eLBie. Het klinkt zo makkelijk, just go. Wil je iets? Heb je plannen? Just. Go! Doe het gewoon! Gá gewoon! Maar wat als het niet lukt? Als je gaat, maar je afgaat? Voor veel mensen een reden (of excuus) om ergens niet aan te beginnen. Zonde! Tuurlijk moet hetgeen je wil wel te realiseren zijn. Want wil je de tweede Madonna worden maar kun je geen noot raken dan wordt het lastig. Of nou ja, ehh.. dat is misschien een slecht voorbeeld. Maar heb jij een droom en heeft het ergens een kans van slagen? Ga ervoor! Maak plannen. Lees je in. Verzamel kennis. En gewoon doen. Gewoon gaan. Just. Go! Als je durft. Je bent misschien bang dat je het verkloot, maar zonder risico’s is de kick van het slagen stukken minder groot. 

Ik neem je mee...
Graag neem ik je dan ook mee in het leven van Lucy. Een (vrij)gezellig warhoofd van dertig (plus een beetje) dat gevraagd en ongevraagd van alles meemaakt op het gebied van liefde, seks, uitgaan en nog veel meer. Lucy is een fictief persoon, al zijn sommige gedeeltes gebaseerd op eigen ervaringen. Echter wat fictief is en wat niet laat ik graag in het midden ;-).

Ook neem ik je mee in persoonlijke columns over uiteenlopende onderwerpen en zal je veel van mijn quotes voorbij zien komen. Dit alles in een stijl die herkenbaar, komisch en/of ontroerend is. Althans, dat is de bedoeling. Ik hoop natuurlijk dat het aanslaat. Maar mocht eLBie jammerlijk mislukken kan ik daar altijd nog een column over schrijven ter afsluiting. Liever dat dan dat ik mezelf altijd zal afvragen of het iets had kunnen worden. Dus mensen, kriebelt er iets en denk je er wat van te kunnen maken: Just. Go. Just. Go. Just. Go!

Liever kezen dan lezen
En geen zorgen, mijn man staat vierkant achter mij. Alhoewel, toen ik bijna klaar was met deze column vroeg ik of hij er alvast overheen wilde lezen. ‘Overheen lezen?? Ik ga liever over jou heen!’
Oké grapjas. Ik snap de boodschap. Just. Go. And. Have. Seks.
Zeg maar. Maar even zonder dollen: Bedankt lieve man van mij, dat je mij de tijd en ruimte geeft hieraan te werken. Bedankt voor jouw mening. Dat je eerlijk zegt als je iets niks vindt. Dat je eerlijk zegt dat
het beter kan. Anders moet. Bedankt voor jouw steun!

Just. Go. vond hij overigens best een leuke column. Al was hij bang
dat-ie een beetje oversekst over zou komen. Begrijp jij dat nou?

JUST. GO.