Ken (of ben) jij ze ook? Die vrouwen die ’s ochtends op en top gestyled het kantoor binnenlopen. Alles zit even perfect. Althans, zo lijkt het. Daar kan ik best jaloers op zijn. Ik heb dat van nature niet zo. Van die vrouwen die maar een sjaal om hun nek hoeven te gooien en het zit meteen beeldig. Zoals het hoort. Zoals op het plaatje. Dat is bij mij toch anders. Had laatst een nieuwe sjaal gekocht, zo’n hele grote. In de ogen van mijn man zat ik er blijkbaar maar wat mee aan te klooien want op een gegeven moment hoor ik ‘m zeggen: ‘Googel het anders ff.’ Juist ja. Hoe googel je zoiets eigenlijk? ‘Hoe gooi ik modieus een sjaal om mijn nek?’ Geen idee. Hij doet het er maar mee.

Iedere minuut telt. Of toch niet?
Soms heb ik van die dagen dat ik bij het wakker worden meen dat iedere minuut die ik langer kan blijven liggen, telt. In mijn hoofd ga ik dan lopen schrappen: Dan maar geen make-up vandaag. Dan maar niet mijn haren stijlen. Dan maar geen ontbijt. Kan ik tenminste wel wat langer blijven liggen. Dat maakt het opstaan ook echt veel makkelijker. Not. Om vervolgens op mijn werk aan te komen en de eerste collega die me ziet aan me vraagt: ‘Voel je je niet zo lekker?’ Heb je toch spijt. ‘Nee hoor, ik voel me prima.’ Dit is gewoon mijn gezicht.’


En meteen besluit ik voortaan echt geen dingen meer te schrappen want die 30 minuten later opstaan maken eigenlijk geen bal uit. Al weet ik ergens nu al dat het vroeg of laat vast weer een keer zal gebeuren. Beetje hetzelfde principe als een erge kater hebben: ‘Ik drink nóóit meer.’ Right. Just give it some time.

Ga je een keer au naturel...

Maar eerlijk is eerlijk, ik voel me gewoon beter als ik er wat moeite aan heb besteed. Make-upje, leuke kleren en een acceptabel kapsel (mijn haren leiden hier en daar een eigen leven). Dat ik dan niet altijd op en top de deur uitloop, daar kan ik wel mee leven. Al is het toch altijd weer jammer dat je net op de dagen dat je er even helemaal niets aan doet, je hoeft tenslotte toch maar heel even de deur uit voor een boodschapje, je nét die oude vriend/vriendin/ex tegen het lijf loopt. Gggrrrrrrrrr.

Of zou het toch zo zijn dat je vooral zélf vindt dat je er met make-up en gestyled kapsel beter uitziet dan zonder? Ik hoor namelijk veel mannen altijd zeggen: Puur natuur is véél beter. Ook manlief heeft al een paar keer tegen me gezegd dat hij me zonder make-up veel mooier vindt. Toch kan ik dat maar moeilijk geloven. Tuurlijk, er zijn natural beauty’s op deze wereld. Maar daar hoor ik toch echt niet bij. Ik denk dan ook dat hij het vooral zegt om mij een goed gevoel te geven. Of omdat hij weet dat-ie anders weer 20 minuten moet wachten als we op het punt staan ergens naartoe te gaan.

Natural BEauty

Image by The Honest Company